Sportief en actief

Wandel en trektochten

Wandel en trektochten hebben een lange traditie in Bulgarije en zijn beide mogelijk in de meeste nationale parken. Dit natuurlijk in het gezelschap van voortreffelijke gidsen. Dankzij een netwerk tussen verschillende gasthuizen, berghuizen en campings heeft de wandelaar keuze uit meer dan 5000 gemarkeerde routes door ongerepte natuur, met de zekerheid uit te komen op een camping of gasthuis.

Wat veiligheid betreft voldoet Bulgarije compleet aan de Europees gestelde 4 kleuren eis.

Bergbeklimmen

Zoals al eerder gezegd hierboven, bestaat Bulgarije uit diverse lage, middelmatige en hoge bergen en heuvels. Bulgarije heeft bergachtige gebieden van verschillende geologische formaties. Het Rila en Pirin gebergte zijn alpenbergen en hebben hoogtes van 2900 meter boven zee spiegel. Bulgarije is een waar genot voor de onderzoekende klimmer: hoge bergen met prachtige kloven en grotten, schone meren vol vis, en uiteenlopende geologische formaties, rijp voor onderzoek. Het uitdagende terrein biedt vele mogelijkheden voor de  liefhebber van outdoor sports.

Grotten bezoek

Met nog meer dan 2000 ononderzochte grotten heeft Bulgarije met zijn ondergrondse rotsen en grottekeningen uit de oudheid voor de avontuurlijk ingestelde toerist een fantastisch aanbod. De prachtige grottekeningen en werktuigen van vuursteen zijn de enige erven van de primitieve mens. Een blik op de kaart van Bulgarije leert ons dat het land bestaat uit lage, middel en hoge bergen, heuvels en plateaus. Stara Planina is het langste gebergte van Bulgarije, en word ook wel het Balkan gebergte genoemd. Het gebergte splits het land in twee delen, en wel het noorden en zuiden.

Mountainbiken

Op de fiets en met een rugzak op de zon tegemoet, is het (eensluidende) project in Stara Planina voor fietsers, ontworpen in samenwerking met Zwitserland. De route voert langs kleine steden als Tryavna, Gabrovo, Apriltzi, Troyan en Teteven, waar speciale fietsroutes zijn ontworpen. De routes zijn van uiteenlopende kwaliteit en bieden naast fietsplezier ook prachtige plaatjes van de omgeving op. Er zijn fietsen te huur, de mappen gratis en een gids kan ingehuurd worden in een van de bovengenoemde steden. Voorts zijn er goede afzetmogelijkheden in de bergen van Vitosha, Rodopi, Pirin, Rila en Strandzha. Aan de kust kunnen fietsen worden gehuurd in de volgende plaatsen: Albena, Goudtsrand, St. Constantin, Elenite, Roussalka, Sunny Beach, Bansko en Pamporovo.

Jagen

Jagen in Bulgarije is goed mogelijk door de grote variïëteit in wild:rode herten, vaalbruine herten, reeïën, wilde geiten, wilde zwijnen, beren, hazen, patrijzen, fazanten en nog velen meer. Bulgarije is tweede van de wereld als het aankomt op kwaliteit van geschoten trofeeïën. De jachthuizen bieden een aangename verblijfplaats en zijn voorzien van al het moderne gemak. Jagers met een vergunning mogen jagen op bruine beren, wilde geiten, steenbokken en houtkorhanen.

Tevreden over onze site? Deel ons!